09
Apr 16

Weerbarstig glas

Bij Concordia stond de deur uitnodigend open. Oh ja, het laatste weekend dat de expositie van WAKKER te zien is, met werk geïnspireerd op gedichten van Jan Glas. Mooi werk! Mooie gedichten ook. Melancholia gelardeerd met droge Groningse humor. Weerbarstig, las ik ergens.

Die deur was inmiddels dicht toen ik wegging. Dat zag ik te laat. Een glazen deur. Minstens zo weerbarstig.

wakker2


03
Nov 15

Macstilte

Nou ja zeg Mac, je wordt bedankt hoor, er mee ophouden zo vlak voor een spannend nieuw Theo & Louise project waar nog het een en ander voor moet gebeuren waar ik je bij nodig heb.
Dat ik nu niet totaal panikeer is te danken aan het onvolprezen time machine dat dagelijks backups heeft staan maken. Een hoeraatje voor time machine.

En dan op fietse naar de andere kant van de stad om de backup schijf aan een Mac-die-het-wel-doet te hangen en wat bestanden in de dropbox te zetten.
En dan pas later bedenken dat er hier nog een Mac staat die het ook nog wel doet.
Die dan aansluiten en zoveel oude dingen tegenkomen dat het ineens drie uur later is.
En er uiteindelijk toch niet veel mee kunnen want verouderde software.

Kortom, lekker op z’n De Groot’s inefficient allemaal.

Over time machine gesproken: de stille Mac bracht ik ter reparatie naar dezelfde Mac-nerds als acht jaar geleden – een soortgelijk gedoe met de vorige – en daar zaten ze alledrie nog, in dezelfde rommelige ruimte, helemaal niets veranderd. Ook wel fijn :-)

mac mini


25
Jan 15

Nog meer

kijkjes achter de schermen, triviale weetjes, nooit eerder gepubliceerde plaatjes en meer nieuws waar u al lang op zat te wachten: Theo & Louise twitteren !


22
May 13

F*ckr

Marissa ‘Yahoo’ Mayer zegt ‘t echt: “There’s no such thing as Flickr Pro because today, with cameras as pervasive as they are, there’s no such thing, really, as professional photographers when there’s everything that’s professional photographers”.

….

Ze maakt in ieder geval wel duidelijk waar het om gaat, om marketing, om het winnen van zieltjes die gelokt worden met 1 TB gratis ruimte, om de opbrengst van advertenties. Met de liefde voor fotografie heeft ‘t in ieder geval niets meer te maken.

Natuurlijk, flickr is allang niet meer de sympathieke site waar ik in 2004 een account aanmaakte om wat foto’s te kunnen plaatsen, maar met deze nieuwe zet gaat flickr/yahoo helemaal voor de advertentiecenten en krijgen betalende klanten een trap na. Een reden – naast het beeldengeweld van de gepimpte site waar ik inmiddels in verzuip – om naar een ander onderkomen te zoeken. Met bijna 6000 foto’s wordt dat nog niet eenvoudig.


08
Dec 12

Ondertussen werd ‘t winter

dus ik kocht een paar handschoenen en leende ze uit en had toen weer geen handschoenen behalve 1 en die had ook nog geen vingers. Maar ik moest toch weg en het was koud en toen vond ik een paar handschoenen op straat. En zo kwam het toch nog goed. Dit stemt mij hoopvol.

Cold day


16
Nov 12

Een losliggende stoeptegel

…waar je een keer flink over gestruikeld bent. Je weet welke het is en dat ‘t gewoon een kwestie is van uitkijken waar je loopt. Maar je struikelt er steeds weer over. Met sommige mensen is dat ook zo. ‘U bent net een losliggende stoeptegel’. Goh, wat een leuke vergelijking.

jazeker, dat dacht ik allemaal in de seconde dat ik langs dit bord fietste.


16
Aug 12

De discobal

die mee moest hing natuurlijk nog gewoon thuis toen ze al op ‘t station stonden. Ik wilde vast niet nog een keer heen en weer fietsen hè? Nee, vast niet. Tenzij daar iets tegenover staat. Dus. Met de belofte dat ze een week lang zal koken fiets ik met liefde nog een keer heen en weer. Of ze de tickets wel bij zich had heb ik maar niet gevraagd…

Nu zeurt er natuurlijk de hele dag een liedje in m’n hoofd. Nou ja, ‘t is een mooi liedje, dat scheelt.


02
Aug 12

Last.fm log

714 cached tracks. ‘t Is dus niet dat ik nu ook geen muziek meer luister. Integendeel. Ook nog een liedje speciaal voor jullie, domme tele2 schapen…

[120802 12:18:32] Starting query FP for: “/Volumes/FREECOM HDD/iTunes/iTunes Music/Archive/Live At The Zenith/06 Fuck U.mp3
“Host not found” Cannot contact the Last.fm server. Is your Internet connection configured correctly?


22
Apr 12

Test

De aanleiding was geloof ik een aantal thema-avonden bij Concordia met als onderwerp altijd online. Ha, dat ben jij ook.
Is niet.
Jawel.
Maar dat is geen verslaving. Ik kan best een week zonder.
Dat kan je niet. Dat hou je nog geen dag vol.
Jawel hoor.

Geen twitter, geen facebook, geen last.fm, geen flickr.
Wie weet voelt ‘t wel als een weekje vakantie. Vanaf middernacht tot over precies een week.
Wel een beetje jammer dat niemand kan controleren of ik niet toch, stiekem…
U moet mij maar vertrouwen in deze.

de dagelijkse foto’s spaar ik wel een weekje op


27
Feb 12

Vol

Een rare overbevolkte droom, iedereen zat erin, echt iedereen, van basisschool vriendinnen tot tommy de spaniel aan toe, en mijn moeder’s drie zussen die als waren zij een grieks koor steeds weer opdoken met commentaar, gierend van de lach, en mijn vader, met pet, en er was een boot die te water gelaten moest worden in volendam, en waarom moet dat nu en waarom daar, we gaan zo eten, en er was iemand die overal foto’s van maakte, ze werden simultaan gepresenteerd, in een boek, donder nou toch-es op met die camera, en er was een tafeltje dat steeds maar meegesleept werd, neem jij die nou die is toch van jou, nee ik ken dat ding helemaal niet hou jij maar, en er was een polonaise op een terras, dat was nog niet zo erg maar ‘t ging vlak achter mijn stoel langs waarbij er steeds iemand was die me tussen de ribben porde, oh en ik kon waanzinnig hard fietsen, denderend door de straten de wind suizend in de oren alleen de bocht haalde ik niet dus ik crashte tegen een muurtje, en wel dertig mensen in de keuken en de kastjes donderden van de muur en alles stortte in en mijn tantes kwamen niet meer bij en ik riep tegen mijn moeder zie je niet wat er allemaal gebeurt! En ‘t ging maar door en ‘t ging maar door en toen er ook nog iemand door een raam viel werd ik wakker en kon het geluid van brekend glas nog horen. Maar dat is een ander verhaal.