F*ckr

Marissa ‘Yahoo’ Mayer zegt ‘t echt: “There’s no such thing as Flickr Pro because today, with cameras as pervasive as they are, there’s no such thing, really, as professional photographers when there’s everything that’s professional photographers”.

….

Ze maakt in ieder geval wel duidelijk waar het om gaat, om marketing, om het winnen van zieltjes die gelokt worden met 1 TB gratis ruimte, om de opbrengst van advertenties. Met de liefde voor fotografie heeft ‘t in ieder geval niets meer te maken.

Natuurlijk, flickr is allang niet meer de sympathieke site waar ik in 2004 een account aanmaakte om wat foto’s te kunnen plaatsen, maar met deze nieuwe zet gaat flickr/yahoo helemaal voor de advertentiecenten en krijgen betalende klanten een trap na. Een reden – naast het beeldengeweld van de gepimpte site waar ik inmiddels in verzuip – om naar een ander onderkomen te zoeken. Met bijna 6000 foto’s wordt dat nog niet eenvoudig.