12
feb 11

Dat kan natuurlijk ook

Waarom ligt je telefoon naast je bord eigenlijk?
Dan zie ik het als er gebeld wordt, het geluid staat namelijk uit.
Je kunt toch ook gewoon ’t geluid aan zetten?
Oh.
Oh ja.


03
apr 10

En niet zeggen dat het de leeftijd is

Dat je een tas kwijt bent, inclusief portemonnee, telefoon, alles. Dat je zachtjes vloekend het hele huis afzoekt en hem nergens kunt vinden. Verdomme, eerst een fiets weg en nou dit weer. Dat je ‘m dan in de berging terugvindt, in de nog geen uur geleden aangeschafte fietstas op de nog onwennige nieuwe fiets. Dat soort dingen. Zo vermoeiend.


05
jan 10

Lieve postbode

….u moet natuurlijk wel even de moeite nemen om de trap op te klimmen. Wij wonen namelijk boven. Op die palen die u overal ziet staan. Ja, daar bovenop. Die deur beneden waar u alsmaar op staat te kloppen is de deur van de b-e-r-g-i-n-g. Ja, daar zit ook een brievenbus in, ik begrijp dat dat verwarrend is. Nee, er is geen bel, niet op de deur van de berging. Als u iets verder kijkt dan uw neus lang is ziet u een trap. Naar boven, ja. Kijk om u heen, kijk wat u ziet; palen. En deuren zonder bel. Dat zijn de deuren van de b-e-r-g-i-n-g. U moet echt naar boven.

Ik wacht.

“1e afleverpoging niet geslaagd. 2e afleverpoging volgt”
“chauffeur is onderweg”


20
okt 09

Tripping over all the edges of reality

Dit jaar ben ik al drie keer omgevallen, echt waar. Een keer van dat stoepje, een keer doordat m’n tas aan een hekje bleef hangen, en vandaag met schep en hooivork. Misschien moet ik iets beter opletten en me niet door van alles en nog wat laten afleiden. Verder gaat het wel goed hoor, ik ga nog steeds te laat naar bed, zit te veel online, drink misschien wel iets te veel, en nog zo wat niet nader te noemen eigenaardigheden. En ik struikel over mijn eigen benen. Ik bedoel maar. A heeft gewoon gelijk. Er zit een puber verstopt in dit middelbare lijf, ik zweer ’t je.

Maar ik rook niet!


10
sep 09

Note to self

Wanneer je net een madame jeanette pepertje hebt gesneden is het niet handig om in je ogen te wrijven.


22
jun 09

Oefening in zelfbeheersing

Thuis na een lange en niet al te geweldige dag. Gelukkig staat er nog van alles in de koelkast om snel wat te eten te maken want geen zin om lang in de keuken te staan. Twee bordjes met wat van dit en van dat en oh ja, er zijn nog olijven, wil jij? ja, lekker! Het is best een hele grote pot gemarineerde olijven die op het randje van ’t aanrecht kantelt en waarvan de inhoud langs en in de koelkast en over de vloer gutst. En over mij. Een half uur later is alles redelijk schoon – hoewel de vloer nog erg glad – heb ik me omgekleed en draait de wasmachine.
En alles wat ik al die tijd gezegd heb was een eenvoudig ‘oh shit’. Ik begin het aardig te leren.


28
jan 08

Een bas is geen triangel

De muziekschool organiseert een projectweek waarbij de gitaristen, slagwerkers, zangers en toetsenisten in bandjes worden ingedeeld. Dat betekent soms meteen na school hard fietsen om op tijd bij de repetitie te zijn. En dat betekende vandaag een loodzware tas en ook nog een minstens zo zware basgitaar mee. Dat ging niet.
Dan vraag je of je iets eerder weg mag van school en haal je de bas op. Nee dat kan niet, laatste uur natuurkunde, en daar mag je echt niet eerder weg. Goed, dan schrijven we een briefje, dat je naar de tandarts moet of zo. Nee joh….
Okee, dan ga ik met de auto naar het werk en neem de bas mee en zorg dat ik op tijd bij school ben, geef ik jou de bas en neem ik je tas mee. Deal!
Vanochtend stond-ie netjes klaar, de gitaar, ingepakt en al, met muziek en snoer en alles. Weet je hoe laat je bij school moet zijn? Ja weet ik, ik ben op tijd, ga nu maar. Tot vanmiddag.
En toen moest ik toch nog opschieten. Boterhammen smeren, tas pakken, poezen dag zeggen, lichten uit, deur op slot. Even later reed ik richting autobaan. En wat lag er op de achterbank? In ieder geval geen basgitaar.
Ja, ik was uiteindelijk best veel te laat op m’n werk.


10
sep 07

Photoshoppen

Zit al een tijdje druk te stempelen maar krijg die irritante vlekjes niet weg. Of zouden ze misschien op het……..ja hoor, ze zitten op het beeldscherm. Zucht.


23
mei 06

Lekker veel

Goed. Ik kook dus altijd veel te veel rijst. Een kopje. Dat is meer dan genoeg. Ik doe de rijst in een kopje. Netjes afgepast. Natuurlijk word ik daarna afgeleid door dit en dat en zus en zo. Het water kookt en ik gooi de rijst in de pan. Nee, niet de rijst uit dat kopje. Maar wel de rest van het pak.