03
sep 23

Renovatiedagen

Groot onderhoud, verduurzaming, renovatie, hoe je het ook noemt, er staan nu al drie maanden steigers op het terras en rondom het huis. Het wordt mooi hoor, en duurzamer ook, maar ik ben het allemaal wel een beetje zat inmiddels.

Monday afternoon

22
okt 21

Het regent


02
sep 21

Paint it white

dus er viel iets om en toen moest ik wel opruimen. Meteen maar oude vloerbedekking eruit en daarna alles weer teruggezet want geen zin meer. Maar ja, moest nog wel wat met de vloer. En filmpjes maken is leuk, dus tja.

En ook de tweede laag is inmiddels een feit, hoera !


18
nov 17

Foutje

Er wordt asbest gesaneerd in de Kasbah. Dat doen ze met behulp van een ingenieus nieuw systeem. Minder overlast, in twee dagen klaar, geen mannen met pakken en maskers, en je hoeft je huis niet uit.
Bij mij ging het op de tweede dag mis: er moest een radiator van z’n plek en dat gebeurde iets te voortvarend.
Vier schroefgaatjes in een asbesthoudende plaat, dat was genoeg om een heel circus aan protocollen in werking te zetten. Luchtmonsters, kleefmonsters, mannen met pakken en maskers, verboden toegang voor mij en de poezen.

Na een week hotel-in-eigen-woonplaats ben ik weer welkom in m’n eigen huis….hmm..

welkom collage


04
mrt 14

Zonder titel

with winters demise
the old monk writes his friends
don’t expect too much of me

Bill Wyatt – The old monk who does as he pleases

the old monk


25
sep 13

Stil

Ik zet de waterkoker en de computer aan, geef de poezen eten, schep de kattenbak leeg. Het dagelijkse ochtendritueel, altijd hetzelfde, behalve dat er iets veranderd is. Ik kan er niet direct de vinger op leggen, tot ik me realiseer dat het stil is. Veel stiller dan anders. Het is een rustige windstille herfstdag, maar daar komt het niet door. Zou ik het zelf zijn, bedenk ik me. Zou ik nu eindelijk die klaarheid gevonden hebben waar je niet naar kunt zoeken. Zou het zo rustig zijn in mijn hoofd dat het op de hele omgeving afstraalt.
De aanblik van een beslagen badkamerspiegel brengt me echter weer snel terug op aarde. Het ventilatiesysteem dat dag en nacht aan is heeft de geest gegeven.

En zo zit ik weer te wachten op een tussen half 2 en 5 mannetje.

Niks zen :-)

Kunst - Martin Bril


13
jan 12

Home improvement

Wasrekje installeren. Met aandacht. Niet van dat slordige. Alles waterpas, vier gaatjes boren zonder afknappende stukjes tegel, de juiste maat plugjes gebruiken, geen doldraaiende schroeven, klaar al. Perfect waslijntje. Opruimen. Was ophangen.
Oh…..aha, juist.
Nu alleen nog even tien centimeter langer worden.


08
sep 11

Déjà senti

De allereerste cd die in dit huis gedraaid werd was De Stijl van The White Stripes. Er was hier nog helemaal niets, afgezien van Anne’s cd speler, en daar zat-ie in. Dat klonk erg fijn tijdens ’t schilderen, en dat galmde ook lekker mee in die lege ruimte. Inmiddels zijn we twee jaar verder en is de cd verhuisd naar southern Illinois, maar ook als ik er door de luidsprekers van de computer naar luister ruik ik allesreiniger en verf en denk ik aan ikea, gamma en karwei.


06
mei 11

Goedemorgen

“Als ik de strijkplank omver trek dan blokkeert-ie de deur en dan kan ik er niet uit en dan ga ik heel hard schreeuwen en dan wordt ze wel wakker.”

Noa


14
apr 11

Frustratie ventilatie

Er zou dus een mannetje komen, een wasmachineafvoerontstopmannetje. Tussen 8 en 12. Maar om 12 uur geen mannetje. Om half 1 gebeld (‘misschien is er een spoedje tussendoor gekomen’) en om half 3 nog een keer (‘u zit wel in de planning’). Maar geen mannetje. En op een gegeven moment heb je alle dingen die je thuis kunt doen wel zo’n beetje gedaan. Dus om half 4 weer gebeld om te zeggen dat ik niet langer thuis bleef en misschien hoorde ze wel dat Robert Smith net op dat moment “One more day like today and I kill you !” riep. Maar goed. Een nieuwe afspraak gemaakt. Voor morgen. Tussen 8 en 12 komt er een mannetje. Dat is ‘m geraden.