19
feb 23

Maar dan wel in zwart wit

Was ik daar toch zomaar in Oldenzaal. Niet dat ik nooit in Oldenzaal kom, maar de laatste dertig jaar toch nooit op een zondag zoals deze. Dat carnaval is best een ingetogen gebeuren. In zwart wit dan toch.


25
jun 20

Onzinnigheid

Voor vertrek een gezondheidsverklaring moeten invullen waar op de luchthaven niemand naar vraagt.
In de rij bij de gate angstvallig afstand houden om even later in een stampvol vliegtuig schouder aan schouder te zitten.
Tijdens de vlucht een uitgebreid formulier moeten invullen met adresgegevens en waar je de eerste dagen verblijft en geen mens die er bij aankomst naar vraagt.
Over de volle metro zal ik het maar niet meer hebben.

maskerade


26
dec 18

Kersttraditie

Trein naar de hoofdstad, biertje bij De Ooievaar, stukje lopen naar het Betty Asfalt Complex voor een middag met Margreet en de Dominee, biertje in de foyer, stukje lopen naar de Lange Niezel, eten bij de Tibetaan, trein naar huis. Al jarenlang hetzelfde* en iedere keer weer even leuk.

*behalve dat de Tibetaan plots een Chinees is

collage 2 zw


19
aug 18

Royal de Luxe

Op het laatste moment bleek de trein naar Zwolle geen optie vanwege een storing, en die naar Deventer zou over 15 minuten vertrekken. Ik doe er 12 minuten over om naar het station te komen dus dat moest lukken. Het regende nog een beetje en flink doortrappend gleed gladde schoenzool van trapper dus geschaafde enkel, maar nog net op tijd, rennen de trap op wat niet had gehoeven want de trein richting Deventer was vertraagd; gelukkig was de aansluiting naar Zwolle dat ook. De extra lange trein naar Leeuwarden vertrok wel op tijd en was zo afgeladen vol dat we met z’n negenen in het halletje bij de wc moesten staan. Iedere keer als er iemand van de wc gebruik maakte kwam de deur op me af. Nog maar net buiten het station liep ik mezelf helemaal vast in de menigte en had even de neiging om te keren en ergens anders naar toe te gaan, naar zee of zo.

Maar daarna werd het alleen maar beter.
Het was mooi.
En er zijn plaatjes van: hier, en daar.

Royal de Luxe
50 1


10
sep 12

Naar huis

Een groepje rolstoelvoortduwende dames op een zonovergoten zomerdag in Scheveningen. Ze overleggen wat ze zullen gaan doen. Naar de pier, dat is wel gezellig, kopen we straks nog even een ijsje. Als ze ons passeren zegt een van de hoogbejaarde heren vanuit zijn rolstoel “ik wil naar huis”. We moeten er bijna van huilen, zo gekweld en hartverscheurend klinkt ’t.
Nou ja, moest ik ineens weer aan denken.


25
feb 11

Vrijdagmiddag

Geen wandelaars, geen mountainbikers, geen kinderen, geen honden. Iedereen is aan het werk of op vakantie of in de mand. Mooi zo. Het bos en de velden weer voor mezelf. Het is heel stil, afgezien van een vogel die denkt dat het lente is. Maar dat is het niet. Het is grijs en nevelig. En stil.


20
jan 11

Ondertussen in de oren

iPod mag kiezen en kiest Dream of Stone en dat duurt van de stal tot vlak voor het winkelcentrum. Dan ben ik al bijna thuis. Nog maar 1 week en dan live. Yay!


03
dec 10

Losse dagboek dingen

Het is 13 november 2010 en ineens ben ik in Portugal.
Het lijkt zo stil maar het is best druk hier. Everzwijnen, vossen, slangen, marters, vleermuizen. De vleermuizen uit de schuur onder de rotsen zijn echter niet thuis, wat jammer.
Twee katten op schoot, wijn, een warme kachel.
Geen telefoon en geen internet, ook niet in het dorp. Misschien is het koper weer uit de schakelkast gestolen.

Koude ochtenden. Adem inhouden en heel snel kleren aan. Mist in het dal.
Koffie en kefir met muesli.

Een halve pompoen voor de soep, de andere helft voor Snoop. Pompoensoep met kastanjes is wel een leuke combinatie.

Het is allang donker als de mannen van de houtzagerij met de bestelde vijftig panlatten bovenaan de helling staan. Ze hebben hun bus een heel eind naar beneden kunnen manoeuvreren. Knap.

Lange wandelingen met de hond. Olijfboomgaarden, verbrande bossen, steile hellingen, graniet en leisteen. Weerbarstig land en volhardende mensen. Vriendelijk en gul.

Ik zeg steeds meisjes tegen de vier katers.

Tien kruiwagens hout voor de kachel.
De generator aan voor de wasmachine, van de gelegenheid gebruik gemaakt om camera accu, iPod en twee telefoons op te laden.

Kweeperen schillen doe je ook niet even snel, ze zijn net zo weerbarstig als dit land.

Bacalhau com broa. Zo lekker. Niks nog wat over voor morgen. Op al.

Geen koelkast gekocht en dat was maar goed ook want hij had niet gepast. In plaats daarvan 5 liter tapwijn meegenomen.
Vuursalamanders op het pad naar huis, felgekleurde lijfjes gevangen in het licht van de koplampen.

Anir heeft dik gewonne met carcassonne.

Antony in de cd speler, the crying light. Ja hoor.
Het is best weer laat. Op weg naar mijn bed donder ik bijna van de helling, de maan is veel te groot en schijnt te fel, maar misschien lijkt dat maar zo.

Hoe heten die vruchten ook weer, oranje, rood als ze rijp zijn, als enorme tomaten, ik zeg steeds desperado’s maar dat is niet goed natuurlijk. Zoiets. Met een d. Snoopy vindt ze te gek lekker.

Markt in Seia, broodroosterpannetje en nietapparaat gescoord. Tack! tack! tack! dat is nog-es nieten.

Het leven hier gaat net zo snel als ergens anders en toch ook weer niet.
Het schijnt dat ik morgen hier wegga. Nog 1 keer met een warme kruik de helling op naar mijn slaapplaats.

In Porto hebben ze geen euroshopperport.
Er staan vier bedden in mijn belachelijk grote hotelkamer en nu weet ik niet waar ik zal gaan slapen. Dan nog maar even wakker.

Thuis.
Koud.


10
aug 10

Gonna go home and blog about this

….dus er kwam een tas een dag later aan dan wij en we hadden plotseling geen onderdak omdat de gedeelde kamer verboden gebied bleek te zijn voor under eighteen dus de zorgvuldig geplande uitgaven werden een stuk hoger en telefoon stond nog op NL tijd zodat we de hele tijd dachten dat het een uur vroeger was dan het eigenlijk was en ik heb de zoveelste paraplu ergens laten liggen en op de laatste dag kregen we eindelijk een free Fringe programmaboekje in handen en op de luchthaven moest A haar schoenen uitdoen en werd ik gefouilleerd en waren we de laatsten aan boord en bij aankomst was er een stuk van mijn tas verdwenen en bij thuiskomst zat er een vreemde fietstas aan mijn fiets.
En het was helemaal geweldig en volgend jaar wil ik weer!


07
jul 10

Today will be okay

Half 8 wakker, verslapen, broodje in de oven, douche, thee, broodje smeren, kattenbak leegscheppen, tanden poetsen, weg, nog even terug want iPod vergeten, weg, nog even terug want sleutels in deur laten zitten, weg, iets over 8 uur op de fiets. En het is nauwelijks te geloven, maar alle verkeerslichten springen op groen zodra ik ze nader, dus ik ben nog op tijd ook. Misschien een goed teken voor de rest van de dag. En de avond, niet te vergeten, want, nou ja, want!