Doorzetters

Op de plek waar de regenpijp een knik naar de dakgoot maakt, probeert een koppeltje tortelduiven een nest te bouwen. Er blijft natuurlijk niets liggen. Een van de twee duikt naar beneden om de gevallen takjes op te rapen en terug naar boven te brengen. En nog een keer. En nog een keer. De ander pakt ze steeds weer aan en legt ze zorgvuldig op de gladde ondergrond van de regenpijp. Waar ze dan onmiddellijk weer af glijden. Waarop alles zich weer herhaalt. Dit is zinloos, zoek toch een andere plek! zou ik ze willen toeroepen. Maar ach, misschien is het wel een geval van grenzeloos optimisme.

5 comments

  1. zijn ze ook blond?

  2. De vrouwtjes bouwen de nesten, toch?

  3. Ik las nu pas ook je vorige stukje en leef voor zover ik dat kan met je mee.
    Warme groet,
    Annelies.

  4. De aanhouder wint…of hebben ze het inmiddels toch opgegeven?

  5. Ja…ze zijn er uiteindelijk toch maar mee gestopt :-)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *