Wie schrijft die blijft

Een maand of wat geleden belde ik met de belastingtelefoon. Ik legde uit dat mijn vader nog altijd zorgtoeslag op zijn rekening krijgt bijgeschreven, en dat dat niet meer hoeft, en dat ik daarom belde. Oh, dan moet u even een wijzigingsformulier downloaden. Ja, dat weet ik, maar dat kan ik alleen maar versturen met een digitale handtekening waarvoor ik me weer moet aanmelden onder zijn naam en dat vind ik een beetje raar en is het niet veel sneller als u het nu voor me wijzigt? Ha ha ha, zo makkelijk gaat dat natuurlijk niet. ‘Ik wil u ook wel een formulier toesturen hoor als u downloaden moeilijk vindt.’ Zucht. Doet u dat dan maar.
Nooit een formulier gezien uiteraard.

Maar een week of wat geleden was er plotseling een brief van de belastingdienst. Er was zorgtoeslag te veel ontvangen en die moest terugbetaald worden, stond er in. Nu nog niet betalen, stond er ook in, er komt nog een brief, met een acceptgiro. Die moest ik maar even afwachten. En ja, daar kwam nog een brief, met weer hetzelfde verhaal, plus een acceptgiro.

En vandaag – allang betaald, inmiddels – kreeg ik nogmaals een brief van de belastingdienst. U heeft onlangs het verzoek gekregen om toeslag terug te betalen, stond er in. En er was ook informatie over ‘de mogelijkheden om dit bedrag aan ons te betalen’.

Nou zeg, wat ontzettend aardig en behulpzaam….maar ik ben bang dat dit alles een veelvoud kost van het bedrag dat terugbetaald moest worden.
Makkelijker kunnen ze het niet maken.

1 comment

  1. zo bakkeleien wij nog steeds met moloch planet van kpn…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *