F*ckr

Marissa ‘Yahoo’ Mayer zegt ‘t echt: “There’s no such thing as Flickr Pro because today, with cameras as pervasive as they are, there’s no such thing, really, as professional photographers when there’s everything that’s professional photographers”.

….

Ze maakt in ieder geval wel duidelijk waar het om gaat, om marketing, om het winnen van zieltjes die gelokt worden met 1 TB gratis ruimte, om de opbrengst van advertenties. Met de liefde voor fotografie heeft ‘t in ieder geval niets meer te maken.

Natuurlijk, flickr is allang niet meer de sympathieke site waar ik in 2004 een account aanmaakte om wat foto’s te kunnen plaatsen, maar met deze nieuwe zet gaat flickr/yahoo helemaal voor de advertentiecenten en krijgen betalende klanten een trap na. Een reden – naast het beeldengeweld van de gepimpte site waar ik inmiddels in verzuip – om naar een ander onderkomen te zoeken. Met bijna 6000 foto’s wordt dat nog niet eenvoudig.

4 comments

 1. ik heb er 66.127 foto’s opstaan… over eenvoudig gesproken! ;^)

  ik vind de nieuwe layout echt één grote, onoverzichtelijke baggerbak! ;^(

 2. @MASjuh …altijd baas boven baas he :-)

  ik kreeg deze link….misschien wel handig in geval van verhuizen:
  http://pi.pe/

 3. woordenaar

  Ik zei het gisteren al ergens op Facebook: naai de massa, vul de kassa.

  Is 500px niks voor je?

  @MASjuh: dat is toch onderhand wel 1TB? Zo ja, dan mag je voor 500 euro per jaar er een TB bij huren ;-)

 4. @woordenaar :-)

  500px …..staat ook in ‘t nog te bekijken lijstje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *