Een pan vol…dat moet lukken

vijgen.jpg
Dankzij deze fijne warme herfstdagen worden de vijgen toch nog rijp, hoera! Dus…ik noteer alvast een receptje.

1 grote pan vijgen
1 zakje rozijnen
2 gepelde mandarijnen
2 lepels geschaafde gember
zout
knoflook
mosterd
cayennepeper
een flinke scheut whisky

Haal de steeltjes van de vijgen en snijd de vijgen eenmaal door. Doe alle ingrediënten in de pan. Breng het geheel aan de kook en laat het dan op een laag vuur een uur doorsudderen. Doe de chutney heet in goed afsluitbare potten en bewaar die na afkoelen in de koelkast.

“Smaakt heerlijk bij bijna alles!” zeggen ze (wie dat dan ook mogen zijn), maar dat maak ik zelf wel uit.

1 comment

  1. laat je wel wat whisky over voor vanavond? ;^))

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *