Insalata di carciofi

1 blik artisjokkenharten (400 g)
1 teentje knoflook
1 1/2 eetlepel witte-wijnazijn
1 theelepel Italiaanse kruiden
3 eetlepels olijfolie
Artisjokkenharten laten uitlekken en halveren. Knoflook pellen en fijnsnipperen. In steelpan azijn met kruiden aan de kook brengen. Van vuur af knoflook en olijfolie met azijn tot sausje kloppen. Sausje over artisjokken sprenkelen en minimaal 3 uur laten intrekken.
Eenvoudig maar onweerstaanbaar!
Het bovenstaande recept is voor vier personen: verwacht je meer gasten (kan gebeuren, toch?), dan moet je uiteraard de hoeveelheden aanpassen…

salade.jpg

voor Ronald :-)
eerder gepost in oktober 2003

9 comments

  1. Vanavond maken, morgen eten :)

  2. mjammie!!!

    hier frisse tonijnsalade met garnalen en verse kruiden

    (á la Han, dus het smaakt altijd!!!) ;^))

  3. Klink i.d.d. wel heel simpel. Ik zou het zelfs moeten kunnen!

  4. ja………. dat weet ik nog. Dat was heel errug lekker!

    echt wel

  5. Zit die kat nu alvast te lekkerbekken? :-))

  6. En vandaag weer :-D

  7. ben niewsgierig welk kook boek je uit kookt…….titel zo op het eerste gezicht lijkt mij het een mooi boek of is alleen dit plaatje mooi…

  8. En vandaag alweer :)

  9. Heb ik nog nooit gehad, maar mag het zo gaan proeven, ben reuze benieuwd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *